Спорт

Везенков и "Олимпиакос" вдигнаха титлата след екшън по трибуните

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (3)

Александър Везенков стана шампион на Гърция с "Олимпиакос" за втора поредна година. Тимът стигна до трофея след 3-1 победи срещу "Панатинайкос" във финалната серия. Четвъртият мач от серията беше прекратен заради поведението на феновете на "Панатинайкос".

"Олимпиакос" вървеше уверено към успеха и водеше с 63:35 почти три минути преди края третата четвърт, когато привърженици на домакините започнаха да хвърлят бомбички, факли и бутилки по скамейката на гостуващия отбор.

Баскетболистите на "Олимпиакос" се прибраха в съблекалнята. От "Панатинайкос" се опитаха да успокоят обстановката, а съдиите наредиха публиката да напусне залата. Това обаче така и не се случи, а феновете на "Панатинайкос" започнаха да чупят седалки и да трошат залата на своя тим.
Мачът беше прекъснат за повече от час, а впоследствие беше обявено, че няма да се доиграе и "Олимпиакос" печели. Везенков завърши с 11 точки и 4 борби за 20 минути.

Така "Олимпиакос" печели титлата за втора поредна година и за общо 14-и път в историята си. През този сезон тимът на Везенков отново завърши с дубъл в страната, след като по-рано спечели и Купата на Гърция. Тимът спечели и Суперкупата на Гърция. "Олимпиакос" игра и финал в Евролигата, като загуби от Реал (Мадрид).

Везенков пък изпраща най-силния сезон в кариерата си. Той беше избран за най-полезен играч (MVP) в Евролигата и взе трофея и за реализатор №1 в турнира.

 

Още спортни новини вижте във видеото: