Европа

Поредна нощ на руски въздушни удари в няколко района на Украйна

От Ирина Иванова Ирина Иванова Продуцент

Поредна нощ на руски атаки в Украйна. Удари отново бяха нанесени в района на Кривий Рих и Одеса. Съобщава се за експлозии в Нова Каховка и Харков.

 

За първи път удрят центъра на града. Страшно е, защото дълго време живяхме под окупация и хората се адаптират по-скоро към ужасните неща, отколкото към хубавите. Както виждате, те ни обстрелват редовно.

Володимир

Украинският президент Володимир Зеленски призова отново световната общност да се погрижи Русия да бъде лишена от компоненти за производството на ракети.

 

Руските варвари извършиха поредната ракетна атака срещу Одеса с ракети "Калибър". Десетки компоненти на тези ракети са доставени на Русия от други държави. Очевидно е, че всеки подобен маршрут на доставка е начин за засилване на терора. Светът разполага с инструменти за прекъсване на всички такива маршрути. 

Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинските власти съобщиха за напредък в контраофанзивата в района на Бахмут и Запорожие. Твърдят, че руските сили са понесли тежки загуби. Според Киев те са близо 9 пъти повече от украинските край Бахмут, а в Южна Украйна съотношението е над 5 към едно.

В Русия започна процес срещу украински военнопленници. 24-има души от батальона “Азов”, които защитаваха Мариупол, се изправиха пред военен съд в Ростов на Дон по обвинения в " обучение за терористични дейности, участие в терористична организация и насилствено завземане на властта". Ако бъдат признати за виновни ги очакват до 20 години затвор.