Политика

Кой пише реформата? Пеевски сред авторите на конституционните промени

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

А докато магистраттие се караха за поста на Иван Гешев, в парламента депутатите се сблъскаха челно за мястото на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси. 

Сега, от ПП-ДБ ще търсят начин за изваждането му от нея. Стигна се до остри спорове и пререкания в зала. А междувременно Христо Иванов, Пеевски и Карадайъ проведоха дълга среща в стаята на ДПС. Камелия Колева с подробностите.

 

Денят на депутатите започна със словесен сблъсък. Един срещу друг от парламентарната трибуна се изправиха Христо Иванов и Йордан Цонев. 

ГЕРБ, които подкрепиха избора на Пеевски, запазиха неутралитет. 

Критики имаше от опозицията.

Отговорът на Делян Пеевски ме закъсня - не от парламентарната трибуна , а от кулоарите

А през това време ДПС публикуваха на сайта си предложенията за промяна на Конституцията.сред тях са Висшият съдебен съвет да бъде разделен на два съвета - съдийски и прокурорски. Главен прокурор ще има но само с една функция -  да осъществява методическо ръководство върху дейността на всички прокурори, като целта е еднаквото прилагане на закона. А това даде старт на нови совалки сред плитическите партии и една изненадваща среща в парламентарна стая на ДПС - между Христо Иванов, Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ.

Припомняме, че вчера Делян Пеевски беше избран за член на конституционната комисия с гласовете на ДПС, ИТН и ГЕРБ. От ПП-ДБ гласуваха против - освен лидерите на формацията Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, които се въздържаха.