Политика

Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: ДПС опитват да взривят конституционната реформа още в началото й

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Ние желаем да включим ДПС в промяната на Конституцията. Опит за взривяване на самата процедура от самото начало е включването на г-н Делян Пеевски обаче в парламентарната комисия. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев. По думите му при вчерашното гласуване в пленарна зала относно кандидатурата на Пеевски и вотът на лидерите на коалицията с „въздържал се“, означава, че те също са против.

Арабаджиев смята още, че „предлагането на г-н Пеевски за член на конституционната парламентарна комисия е провокация от страна на ДПС. „Аз лично гласувах против, но трябва да се погледне заради кои групи предложението мина - с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН, а с неучастието на „Възраждане“ кворумът падна“, обясни той.

Относно поискания от прокуратурата имунитет на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Арабаджиев коментира, че „явно има някакъв проблем“, но трябва да се прегледа внимателно всяко едно искане за сваляне на депутатските имунитети. За целта ще бъде сформирана комисия, на която ще се разгледат те и след това в пленарна зала ще бъдат разгледани.

Следващата седмица предстои в Народното събрание да започне работа и по реформирането на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщи Арабаджиев.

Още от разговора във видеото.