Политика

Пеевски и Кирил Петков се затвориха на разговор в парламента

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

На разговор при закрити врати се събраха депутатът от ДПС Делян Пеевски и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, видя парламентарният екип на Euronews Bulgaria. Към тях се присъедини и Йордан Цонев. 

Срещата в кабинета на заместник-председателя на парламента Никола Минчев продължи около 30 минути, след което двамата депутати от ДПС си тръгнаха, преследвани от журналистите. В суматохата от камери и репортери Йордан Цонев леко пострада, съборен на земята от лавината журналисти. Това го разгневи и той се обърна към репортерите: "По най-грубия начин ме блъснахте, може ли да внимавате повече!"

В днешния дневен ред на депутатите е предвидено Делян Пеевски да влезе в парламентарната комисия за промени в Конституцията. Още вчера, веднага след избора на правителството "Денков-Габриел", ДПС внесе предложение за това в деловодството на парламента. Според проекта за решение Пеевски трябва да замени сегашния представител на движението там Гюнер Ахмед. 

Рокадата идва след знаковото гласуване на ДПС вчера. Всички депутати от групата на движението бойкотираха избора на правителството, с изключение на лидера Мустафа Карадайъ и самия Пеевски. След това двамата обясниха, че това е знак за подкрепа на конституционна реформа, но не и на кабинета като цяло.

"Най-нормалната практика е всяка партия да излъчи някой в тази комисия. Решихме да сменим единия. Нека да гласуват всички и ще видим след гласуването. От всички проекти ще направим един, който ще внесем", обясни след разговорите Пеевски.

Номинацията и новата му роля за участие в конституционните промени от вчера насам предизвиква вълна от възмущение и коментари в социалните мрежи и телевизионните студиа.