Политика

Иван Иванов от БСП: Ще бъдем изключително критични към Тодор Тагарев

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Категорично няма как да подкрепим този кабинет, защото той беше подготвен още от самото начало. Ние бяхме ясни и категорични, че преговорите, които се проведоха с ГЕРБ с първия мандат, бяха един параван за това, което ще се случи днес. Разговорите с БСП не бяха искрени, а целта беше да се докара дотук. ГЕРБ винаги са искали да управляват с ПП, за да изперат своя имидж и очевидно успяха.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ бившият министър на земеделието и депутат от БСП Иван Иванов. „Доскорошните ни партньори тотално са променили своя мироглед и политическа визия“, коментира той позицията на ПП-ДБ.

Единият от шефовете на службите изключително тясно взаимодейства с „Възраждане“ при изслушването в парламента миналата седмица.

„Подобно употребяване на службите е изключително негативно, както спрямо нашите партньори, така и относно ефективността на нашите служби“, добави Иванов.

„За да работят тези служби, те се нуждаят едно спокойствие и минимална политическа намеса“, допълни политикът от БСП.

Иванов каза, че социалистите са изключително негативно настроени към номинацията за министър на отбраната в проектокабинета „Денков – Габриел“.

„Голяма част от имената в проектокабинета са непознати, но ние сме изразявали своята позиция по отношение на бъдещия министър на отбраната. Знаете, че той беше предложение на ПП в кабинета, в който управлявахме“, посочи социалистът.

Тогава ние се противихме много заради неговите крайни позиции по отношение на това, което се случва в Украйна. Ще бъдем изключително критични и няма да допуснем по никакъв начин България да бъде директно намесена в тази война, защото много от неговите позиции (на Тодор Тагарев – бел. ред.) са именно такива.

По думите на Иванов с БСП разговор за конституционна реформа не е воден. Той увери, че левицата днес ще гласува против проектокабинета „Денков – Габриел“.

Целия разговор вижте във видеото.