България

Кристиян Христов е обвиняем за незаконно подслушване на Петьо Петров-Еврото, издирват и детето на Петров

От Euronews България Euronews България

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Кристиян Христов за незаконно използване на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщиха от прокуратурата.

От там съобщават, че за периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г., на различни места на територията на гр. София, обвиняемият Христов, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, без да разполага с разрешително за това. В хода на разследването е установено, че Кристиян Христов е записвал срещи на Петьо Петров  с различни български граждани и магистрати.

На Христов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на страната.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Петьо Петров-Еврото е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). За издирване е обявено и детето на Петров.

Бившият боксьор Кристиян Христов, собственик на фирма „Изамет“ беше арестуван преди извънредна пресконференция по повод казуса "Осемте джуджета" по-рано тази седмица.

Бившият ръководител на столичното следствие Петьо Петров-Еврото е привлечен към наказателна отговорност за принуда и незаконни записи, извършени в периода между 2018 г. и 30 май тази година.