Общество

Прокурори, съдии и полицаи бяха на заплата при Петьо Петров - Еврото, твърди бившата му съпруга

От Euronews България Euronews България
Ljubena Pavlova Любена Павлова. Изображение: Антикорупционен фонд

Следователи, прокурори, съдии и полицаи са били на заплати в мрежата на „Осемте джуджета“, твърди в интервю за Антикорупционен фонд бившата жена на Петьо Петров Еврото – Любена Павлова.

В интервюто тя признава, че на някои следователи, прокурори и съдии са се давали суми от порядъка на 2, 5, 10 или 20 хиляди лева. Сред тези хора е имало и полицаи, като всички те, твърди Павлова, са били на заплата освен към държавата, и към Петьо Петров. Тя обяснява, че всеки е имал свои причини да взима парите – някои имали болни роднини, друг имал деца и искал да израсне кариерно развитие, за да ги храни. По думите ѝ обаче сред тези хора е имало и „читави хора“ и не всичко е било на всяка цена. Сигурно това е единственият ресторант, в който отиваш и си тръгваш с пари, коментира още Павлова.

На въпрос от Антикорупционен фонд какво не знае обществеността за участието на Борислав Сарафов в тази мрежа от влияние Любена Петрова заявява, че не се знае това, че са били близки семейни приятели и той много пъти е бил проводник на интересите на Петьо Петров Еврото, независимо дали лични или финансови. Тя признава още, че заедно са ходили в квартал в покрайнините на столицата, за да си търсят къщи.

Според Павлова разказва бившият ѝ мъж има компромати, които нарича "архив с доказателства" за различни магистрати.