Култура

DEEP ZONE Project: Очаквайте скоро новия ни проект с хитов гръцки изпълнител

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Музикантите от Deep Zone Project Дани Димитров и Диян Савов представиха новото парче на групата - "Punta Cana". Ето какво споделиха те за зрителите на Euronews Bulgaria:

 

 

По-лятно не знам дали може да бъде. Този клип сме го снимали посред зима. В Пунта Кана, Домениканската република, между Коледа и Нова година го снимахме. Нямаше как да пуснем през зимата такова видео и го изчакахме за лятото.

Бебето на Ева-Мария е другият главен герой във видеото. То си има своя характер от време на време, то не пусна майка си да дойде тук днес. Дева е новата певица на DEEP ZONE Project, това е детето на Ева-Мария.

Най-интересното беше, че като разбрахме, че Ева е бременна я питахме как ще го кръсти, дали ще е на нас или на баби, тя каза Дева.

Наши партньори организираха парти в Пунта Кана тогава, събрахме се 400 българи в самолета, дойдоха и българи от цял свят, имахме участие там, та така се случи това видео. Има хора, които са местни във видеото. Искахме да пресъздадем традиционната им обстановка.

Видяхме хубави неща от острова. Имаше едни пичове с мачетета имаше само, които ни се сториха странни, но беше страхотно там. Щом сме тук всичко е наред.

Имаме страхотни коментари под видеото към момента, че е хитът на лятото и т.н. Има над 200 хиляди гледания. Всеки сам определя каква музика да слуша. Ние искахме просто да заредим лятната енергия у хората. Аз погледнах към брега и казах, Дани, това е фототапетът от детството ми. Ако имате възможност отидете, вижте, това е едно от най-красивите места на планетата. Там се говори на испански, общувахме чрез Google преводача с хората.

Ако напишете в Youtube "Punta Cana", нашето видео излиза второ. То попадна в някакви латино плейлисти на челни позиции. Виждам анализите в Spotify и Youtube, че все повече местни жители там я слушат, може да стане химн на Пунта Кана.

Трябва все повече български продукции да пробиват на международния пазар. Скоро българин взе "Букър", време е да имаме повече такива поводи за гордост. Между другото доста хора не знаеха, че хитът ми от миналото лято с Dolores "La Rumba" е българска. Наложи се да пусна пост с който доказвам, че е така. Със "Say my name" беше така, с "Punta cana" сега пак е така. Хората нека разгледат детайлите и да разширят картината си, да видят още хубава музика от нас.

Преди средата на юни започваме да снимаме видео на новото ни парче. В края на месеца ще го пуснем. То ще е в комбинация с хитов гръцки изпълнител, лятно парче. Много популярен е. Позволихме си да вкараме балкански нотки в него. Но не е поп-фолк или чалга.

Вчера публикувахме пост с датите около летните ни участия. От тази вечер стартира лятното ни турне в Стамболийски. Може да видите в социалните ни мрежи другата част от лятната ни програма до 14 октомври. Ноември месец пък готвим турне в САЩ и Канада. Приключението продължава.  На празника на Варна на 15 август сме във Варна. В Бургас също ще имаме участия.

Готвим още няколко песни, които добавяме към селекцията ни от римейкове на български "Златни хитове". Сега искаме да направим римейк и на песента на Дони - "Малкият принц". Много е важно самите песни да бъдат податливи на нашия стил. От бавни песни ги позабързваме в нашия стил. Ще се постараем и другите ни римейкове да се получат добре както сегашните. 99% от оригиналните изпълнители са ОК, но 1% не са съгласни. А и ние решаваме да направим нещо, те се съгласяват, но понякога нещата не се получават така както сме мислели и не ги издаваме. Има проблем и с това, че повечето от тези песни се пеят от мъже и нашите певици през годините пеят за жени и става малко LGBTQ, но ще си купим тротинетки и ще караме.

Дайте да се пазим, между другото, по пътищата. Апел към всички, много хора си заминаха, нека да бъдем отговорни там. Най-важното е да пристигнем живи и здрави.

 

Целия разгвор вижте във видеото.