Култура

DJ Dian Solo, Deep Zone Project: Много бих искал да припомня на хората, че България не е ориенталска държава

От Диана Радева Диана Радева Журналист

Много бих искал да припомня на хората, че България не е ориенталска държава накъдето сме тръгнали в последно време. Би било хубаво да се придържаме към нашата култура и българските ценности. Вече издадохме над 40 такива наши разработки на златни български песни. Ще издадем още една такава песен около февруари месец.

Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ Диян Савов (DJ Dian Solo), основател на Deep Zone Project.

„Както преди“ е една от любимите български песни на няколко поколения. Решихме да ѝ дадем нов съвременен звук. На мен лично това ми е една от любимите български песни. Имах планове да я направим от доста години, но сега ѝ дойде времето. Ще върнем много спомени и емоции на хората, които са я изживявали в зората на българската поп музика.

DJ Dian Solo обясни, че основната идея на проекта им е да дават нов живот на някои от златните български песни.

„Най-вече заради това, че искаме да ги предадем на новите поколения. Оказва се, че голяма част от младите хора и тийнейджърите не са чували оригиналите, тъй като не са били родени. Идеята е да им предадем богатото ни културно наследство, което са ни завещали много талантливи хора – текстописци, композитори, продуценти. Както знаете текстът на тази песен е на нашия приятел Любо Киров, музиката е на Васил Иванов (The editor). Ние просто добавихме нашия почерк като вкарахме поп-денс стилът ни“, отбеляза Савов.

„Въобще не можах да повярвам какъв успех пожъна другата ми нова песен "La rumba". Тя стана официален номер 1 сингъл в повечето музикални телевизии от българския ефир. Тя стана и една от най-търсените песни в програмата за търсене на музика "Shazam" в целия свят. Дори в Доминиканската република я знаеха и се пускаше. Наистина не го очаквах. Покрай партитата за посрещането на Нова година на които бяхме поканени в Доминикана, заснехме и видео на песен, която вече е готова. Казва се "Пунта кана". В нея искаме да разходим хората в този фототапет наречен Доминиканска република. Стана страхотно видео. В него има много местни хора, които са много сладки. Те не говореха английски, трябваше да си пишем всичко, което искаме да им кажем на телефона, той превеждаше на испански, те правеха същото и така се разбирахме. Ева-Мария пък им подари червила, гримове, накрая те искаха да си тръгнат с нас към България. Всичко това ще го видите във видеото“, разказа DJ Dian Solo.

„Публиката ще каже как се справихме през тези близо 22 години на сцената. Аз съм доволен и обичам това, което правим. Ние не го приемаме като работа. Идва ни отвътре. И всъщност компилацията, която пуснах за тези 22 години е една малка част от тях. За мен това е цяла ера и мисия, която ще продължим“, обеща той.

Целия разговор вижте във видеото.