Политика

Съветник на Радев: Президентът е готов със служебен кабинет

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Президентът не върви след събитията, а обикновено ги изпреварва.

Това коментира пред Euronews Bulgaria проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на държавния глава за готовността на президента със служебен кабинет. Той обаче отказа да коментира евентуалния му състав.

По думите му, е логично да допуснем, че президентът ще даде време на парламента да приеме актуализацията на бюджета и да забави връчването на първия проучвателен мандат.

Ако изхождаме от декларациите на партиите, то по-голямата част заявяват, че няма да подкрепят ново правителство в този парламент. Важно е какво ще предложат ПП като програма и платформа. Не смятам, че въпросът е предрешен, но е по-логично да отидем на избори, коментира проф. Маринов.

Той допълни, че е разочарован от „Продължаваме промяната“ като техен избирател. Надявал се е, че те ще се научат и ще се справят. „Подведохме се по лекия начин, по който беше прието коалиционното споразумение, но там беше заложена една от сериозните мини – важните, спорни въпроси бяха заобиколени. Това отложи проблемите, но те излязоха на дневен ред“, коментира професорът.