Икономика

Wizz Air се извини на барикадиралите се в техен самолет пътници

От Euronews България Euronews България
Barikada Samolet

Wizz Air искрено се извинява за закъснението и причиненото неудобство на пътниците на полет W6 4432 от Абу Даби до София на 25 май и потвърждава, че пътниците могат да подадат заявление за обезщетение на официалния уебсайт на Wizz Air, което ще бъде оценено и обработено спрямо приложимия Европейски регламент.

Това съобщиха от авиокомпанията по повод инцидента, при който пътници отказаха да слязат от самолет над един час, защото кацнал на друго летище. Полетът от Абу Даби до София, освен че закъснял с 3 часа, накрая се приземил във Варна. Това предизвика недоволството на пътниците, които отказаха да пътуват с автобуси до столицата и барикадираха самолета. От министерството на транспорта разпоредиха проверка по случая.

„Авиокомпанията прави всичко възможно, за да сведе до минимум неочакваните промени в полетния си график и да транспортира пътниците до желаната дестинация възможно най-скоро, като основен приоритет за Wizz Air остава безопасността на пътниците, екипажа и самолета“, допълват от превозвача.