Култура

"Младост фест" стартира на 1 юни с музика от различни светове

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

В парк "Младост" ще се проведе традиционният фестивал "Младост Фест". Той ще стартира на 1 юни и ще продължи до 4 юни. 

Калин Вельов гостува в сутрешния блок на Еuronews Bulgaria, където даде повече подробности за музикалния фестивал.

Според Калин Вельов "Младост" е кварталът с най-много присъствие на младите хора. 

"Фестивалът е много добър пример как всички трябва да имат свободен достъп до културата. В рамите на няколко дни ще се случат активности, които са позитивни и отворени за всички. Ще има изложби и доста музикални изяви", сподели музикантът. 

Концертите започват още в ранния следобед на 1 юни - Денят на детето, с изпълнение на фолклорни ансамбли и детски читалищни групи.

Фестивалът ще бъде закрит от Калин Вельов на 4 юни, заедно с Нина Николина, с която ще изпълнят музика от различни краища на света. Калин Вельов приветства тази инициатива и се надява всички общини в София да организират подобни културни събития. 

"Започва и Младост филм фест, като той продължава до септември месец. Всеки петък и събота ще има открито кино", допълни музикантът.

За творческите си планове, той сподели, че има проекти в края на юни с Нина Николина – първо в София, после и във Велико Търново. Вельов каза, че се снима във филмови продукции, като една от тях е детско-юношески игрален филм, където е пират в главната роля.

„Филмът го заснехме във Варна на дървен кораб, който е копие на старите колумбийски кораби“, допълни той. 

Калин Вельов беше депутат през 2020 г. Той коментира и политическата обстановка в страната:

„Наблюдавам с интерес какво се случва. Аз съм човек, който не се страхува. Дали ще съм в парламента или извън него и в двата случая съм окей. Дошло е време, в което политиците да се огледат, да разговарят много повече с хората и да зачетат тяхната позиция". 

Вижте повече във видеото.