Добро Утро, Европа

Калин Вельов след дуета с Мария Аврамиди: Следващата ми песен ще е с кубинската певица Ирения Васкес

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Калин Вельов с нова песен - в дует с певицата от гръцки произход Мария Аврамиди. Заглавието е "Когато пея". А следващият му проект е с кубинската певица Ирения Васкес, обяви той в студиото на Euronews Bulgaria.

 

Ето какво още сподели Вельов за зрителите на „Добро утро, Европа“:

Част от кадрите във видеото към песента са снимани тук из улиците на квартал Витоша. Сутрин, в един слънчев уикенд, когато нямаше много хора. През делничните дни, когато карам дъщеря ми на училище понякога в квартала е доста стресиращо да се шофира. 

Следващата ми песен ще е с кубинската певица Ирения Васкес, в нея се пее за задръствания и изнервени хора по улиците. Точно по темата. С нея ще имаме и още песни, подготвяме и голям салса фестивал на 8 април.

Инспирацията ми в "Когато пея" е Фил Колинс. Пеещи барабанисти сме. Песента е направена с помощта на Национален фонд „Култура”. Тя беше съществена за голяма част от музикалната индустрия по това време. Много от артистите получиха някаква подкрепа в изминалите две години, които не бяха приятни за бранша. 

Мария Аврамиди е много позитивна. С нея се запознахме в Консерваторията. Завършвах закъсняла магистърска степен и забелязах присъствието ѝ, енергията ѝ. Страхотно си партнирахме с нея и по бразилския ни проект "Амазония", а ще имаме и бъдещи проекти след сегашния.

Работя на максимум, но когато правиш няколко неща наведнъж просто нещата не стават толкова бързо колкото ти се иска. Имам нужда от латино, електронна музика, поп-рок неща. "Когато пея" стана попаджийско парче. Отзивите засега са много добри.

 

Още за творческите планове на Калин Вельов и дали ще стане отново депутат – вижте във видеото.