Политика

Мирослав Иванов от ПП: ГЕРБ играят стратегически, за да получат повече постове

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Продължаваме промяната“ не са склонни за отстъпки към ГЕРБ относно проектокабинета, въпреки че формацията се надява с втория мандат да бъде съставено редовно правителство. Това стана ясно от думите зам.-председателя на ПГ на ПП Мирослав Иванов в ефира на Euronews Bulgaria. “Не искам да влизам в междуличностни войни, нашият подход не е такъв. Ние имаме ясни приоритети и ясен хоризонт за тях“, допълни Иванов.

По думите му в момента се води „политическа игра с цел да могат да се получат постове. Колегите от ГЕРБ искат властта, напреднала фаза на преговори – не става дума за „изпиране“ на Борисов, а да се приемат важните закони, държавният бюджет и прочие“.

„Трябва да бъдат размразени преговорите с ГЕРБ – да се направи опит за съставяне на правителство, направиха се значителни стъпки в тази посока. В момента се води стратегия, за да могат колегите от ГЕРБ да се опитат да получат малко повече позиции в бъдещ кабинет...“, каза той.

Мирослав Иванов коментира е отношението на президента Румен Радев по време на връчването на втория управленски мандат в понеделник. „Президентът Радев започва да излиза от рамките на Конституцията, той го показва по няколко различни линии. Вътрешна и външна политика на държавата се водят от Министерски съвет, властта се концентрира в едно лице – държавният глава“, смята Иванов.

Вижте цялото интервю във видеото.