Спорт

ЦСКА-София - Локомотив (Пловдив) 1:0: Червените се завърнаха на върха в Ефбет лига

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
CSKA Lokomotiv Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София  се завърна на върха в Ефбет лига, след като спечели с 1:0 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в мач от 33-ия кръг. В герой за тима на Саша Илич се превърна капитанът Юрген Матай, който отбеляза победното попадение в 25'.

Така "армейците" се изкачиха временно на първата позиция с актив от 80 точки - 2 пред действащия шампион Лудогорец, който обаче има мач по-малко. Днес "орлите" гостуват на ЦСКА 1948 в своя двубой от кръга.

На ст. Българска армия "червените" бяха по-агресивни в началните минути. Лазар Туфегджич опита няколко удара от дистанция. Така се стигна и до корнера, след чието изпълнение Матай отбеляза. По този начин нидерландският защитник се реваншира за пропуснатата дузпа срещу "железничарите" при равенството 1:1 през март, също в София.

В самия край резервата Бисмарк Чарлс вкара втори гол за ЦСКА, който обаче не беше зачетен заради засада. Успехът е втори за "армейците" срещу Локомотив Пловдив през настоящия сезон. С него столичани слагат край на серията от 4 шампионатни домакинства без победа срещу "черно-белите".

В следващия кръг ЦСКА-София приема ЦСКА 1948, докато Локомотив, заемащ шестата позиция с актив от 50 точки, е домакин на Черно море.


Още спортни новини вижте във видеото: