Култура

Разнообразна перкусионна програма радва публиката на  „Софийски Музикални Седмици"

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Много разнообразна перкусионна програма, наистина фиеста, една пъстра програма, която би заинтригувала всеки един любител на перкусионните инструменти. Така композиторът Емелина Горчева – Димова описа всичко, което ще видим по време на международния фестивал „Софийски Музикални Седмици". Той започна на 23 май и ще продължи до 30 юни.

Песента "Боряна Българко", с която Боряна Калейн спечели последната си голяма титла в художествената гимнастика, се роди за един концерт със струнен оркестър. Публиката ще има възможността да я чуе на 23-ти юни в рамките на фестивала "Софийски музикални седмици". Аз се свързах с г-жа Илиана Раева, тя е слушала моята музика, помоли ме да направим парче около 1,30 мин. за Боряна Калейн и не ми трябваше много време да кажа "да". В нея се пее за това, че Боряна може да покори света, разказа още детайли за песента Емелина Горчева – Димова. Благодаря много на федерацията по художествена гимнастика, че повярва в мен, записахме всичко с живи инструменти и това направи съчетанието на Боряна още по-магично, а тя вече е златно момиче, с вълнение каза още Димова.

Имам 5 парчета, които са написани за фестивала. За перкусионната вечер ще имам 1 парче. - разкри още от програмата за фестивала композиторът Асен Аврамов.

Ще изпълня малка част от произведението "Торнадо", което ще изсвиря на Софийските музикални седмици. Останалата част ще чуете на 2 юни, концертът започва в 19ч., в Зала "България", обяви още музикантът Чарли Милов.

Вижте цялото интервю във видеото.