Общество

Журналист от Кейптаун ексклузивно за Euronews Bulgaria: Открили са Къро с огнестрелна рана в главата

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на убийството. Течеше разследване, като полицаите търсиха всякакви доказателства и улики относно извършителите. Ние смятаме, че четиримата убити са имали някаква роднинска връзка или поне са били приятели.“

Това каза в ефира на Euronews PrimeTime относно убийството на Красимир Каменов-Къро журналистът от Eyewitness News Нчучузело Нене, който е сред първите, които са били на местопрестъплението.

„Жертвите на убийството са от български произход – двама мъже и жени. Все още не са оповестени техните имена – знаем, че са на възраст между 40 и 50 години. Това, което знаем е, че са намерени с огнестрелна рана в главата“, посочи още Нене.

По-рано източници на Euronews Bulgaria потвърдиха неофициално, че убитият е именно издирваният от Интерпол българин. 


Още за официалната версия на разследващите към този момент разказа и журналистът от Africanews Уандисуа Нтенгенто. Ето какво сподели тя пред нашата медия:

- Кажете ни какво установи полицейското разследване до този момент за четворното убийство, което е станало в Кейптаун.

– Това, което африканската полиция ни каза до този момент, е, че около 08:20 сутринта са намерили телата на четирима души - двама мъже и две жени в предградията на Кейптаун. Полицията каза, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се смята, че са българи. Но е важно да посочим, че полицията все още не е разпространила имената на четиримата български граждани. Все още се разследва и няма информация за мотивите зад убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст между 40 и 50 години. Както казах, полицията разследва и все още чакаме за тези имена.

- Африканската полиция знае ли че в България вече има информация, че един от убитите е свързания с криминалния свят Красимир Каменов -Кърво?

– Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун и му зададох този въпрос. Той ми изпрати официална позиция почти веднага. След това се свързах с говорителя на Министерството на вътрешните работи и от там сякаш не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче все още отказва да даде допълнителна информация за имената на убитите и поне малко обща информация за тях.