Европа

Руски паравоенен командир: Ще има още нападения като в Белгород

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Русия да се готви за нови атаки, подобни на случилото се в Белгородска област. За това предупреди лидерът на паравоенната групировка „Руски доброволчески корпус“ Денис Капустин. Той разговаря с журналисти от украинската страна на границата с Русия, след като сраженията в Белгород приключиха. В отговор на въпроси на репортери, Капустин заяви, че не може да разкрие къде точно, но на места по границата пак ще стане горещо. Командирът отрече бойците му да използват американски оръжия, както по-рано Кремъл обяви.

 

Бием се за свобода, борим се срещу несправедливостта. Така че това е борба срещу мъченията. Срещу ужасяващата полицейска бруталност.

Денис Капустин, ръководител на „Руски доброволчески корпус“

Междувременно ръководителят на частната наемническа групировка „Вагнер“ – Евгений Пригожин обяви, че се оттеглят от Бахмут.

 

Днес изтегляме бойците ни от Бахмут. В момента е 5 сутринта, 25 май. До 1 юни основните ни части ще бъдат преместени в лагери по задните линии. Ще предадем на руската армия позициите ни, амунициите, всичко включително дневните ни дажби.

Евгений Пригожин, ръководител на „Вагнер“

Малко по-късно в четвъртък американското издание Ню Йорк Таймс съобщи, че зад атаката с дронове срещу Кремъл по-рано този месец стои Киев. Медията се позовава на информация на американското разузнаване.

Според източниците са били прехванати руски и украински тайни разговори.

Русия от самото начало обвини Украйна в опит да убие руския президент Владимир Путин при това нападение. Зеленски твърдо отрича Киев да е замесен в атаката, като според Ню Йорк Таймс, не е ясно дали той е започнат с последните разкрития.