Свят

Официално: Рон ДеСантис се кандидатира за президент на САЩ

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обяви, че ще се кандидатира за президент на следващите избори в САЩ през 2024 г. Това стана по време на онлайн разговор с главния изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск. ДеСантис отдавна се смята за основен съперник на Доналд Тръмп за републиканската номинация.

 

Залогът е голям. Мисля, че това, което показахме във Флорида, е, че със смело лидерство и добра програма, можем да победим.

Рон ДеСантис - губернатор на Флорида

Историк и юрист по образование, Десантис започва своята политическа кариера в Камарата на представителите. От 2019 година е губернатор на Флорида. А преди четири години кандидатурата му е подкрепена от тогавашния президент на Съединените щати - Доналд Тръмп. 

 

Бих искал да ви представя един истински лидер, горд ветеран, мой голям приятел, също така сериозен и блестящ човек. Той е твърд, умен, обича Флорида и страната ни и ще бъде вашият следващ губернатор - Рон ДеСантис.

Доналд Тръмп - 45-и президент на САЩ 

След встъпването си в длъжност през 2019 г. ДеСантис поставя като приоритети подобряването на икономиката на Флорида и намаляването на данъците. По време на мандата си той приема консервативни закони, които разхлабват изискванията за притежание на оръжие. Други ограничават обучението по полова идентичност в училищата, правото на аборт и затягат правилата за гласуване. 

 

Лявата политика е заплаха за нашите свободи. Тя не се ограничава само до залите на законодателния орган. Трябва да се борим с нея в законодателната власт, в училищата и в бюрокрацията.

Рон ДеСантис - губернатор на Флорида

ДеСантис ще се присъедини към надпреварата за номинацията на републиканската партия. Губернаторът използва войнствения стил на Тръмп и много от неговите политики. Въпреки това той се представя като по-млада и по-избираема версия на бившия президент.