Спорт

Олимпиакос ще играе за титлата в Евролигата, Александър Везенков бе най-резултатен за победата над Монако

От Euronews България Euronews България
Vezenkov Olympiacos BC FB Снимка: Olympiacos B.C. Facebook

Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще играят за титлата в Евролигата по баскетбол за мъже. Гръцкият гранд се класира за финала след успех над френския Монако със 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) в първия полуфинал от надпреварата в Каунас, предаде БТА.

За трикратния шампион Олимпиакос това ще бъде девети финал в Евролигата и първи от 2017-а насам. През миналия сезон съставът завърши на четвърто място, но сега успя да стигне до мача за трофея, поразявайки противника след обрат и изключителна трета четвърт, в която отбеляза 27 срещу само 2 точки за Монако.

В неделя (21 май) от 20:00 часа българско време Олимпиакос ще излезе срещу победителя от втория полуфинал между испанските Реал Мадрид и Барселона.

Александър Везенков, който преди ден получи наградата за Най-полезен баскетболист (MVP) в турнира, изигра силен мач и завърши като най-резултатен за успеха. Националът реализира 19 точки, 6 борби и 3 асистенции за 36 минути на терена и така за първи път българин ще играе за най-престижния европейски клубен трофей по баскетбол.