Политика

Стефан Янев учредява партия „Български възход“

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Bulgaria Corruption 21158464252352 Стефан Янев Снимка: АР

Партията на бившия служебен премиер Стефан Янев се учредява официално днес. Проектът ще се казва „Български възход“.

В залата пред съпартийците и медиите той благодари за подкрепата на всички "при изграждането на една нова, смислена и полезна формация, която съм уверен, че ще има важна роля в политическия живот на страната".

 

В българското политическо пространство, а и в международното пространство, връзката между партиите и гражданското общество е нарушена. Зее пропаст. Затова нашата амбиция, поставяйки началото на новата партия, е именно да запълним този вакуум" и допълни: "Да направим така, че партийният живот да бъде свързан с гражданското общество, да отговаря на нуждите и желанията на хората за промяна и по-добро управление, независимо в коя власт.

Стефан Янев

По думите му, това ще е формация, която ще бъде близо до хората и ще работи за тях. "Не можем повече да толерираме политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Защото нека го кажем директно - ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война", посочи Стефан Янев.

Стефан Янев бе премиер на България в служебния кабинет на президента Румен Радев. После е назначен за министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Отказът му да нарече руската инвазия в Украйна „война“ провокира премиера Кирил Петков да му поиска оставката, която бе приета от Народното събрание.