Свят

Джони Деп в Кан: Да си актьор е най-странната професия за един мъж

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

„Блудният син“ се завърна в Кан. Джони Деп представи на фестивала новия си филм „Жана дю Бари“, който е голямото му завръщане в киното след няколкогодишно отсъствие. Деп признава, че животът му винаги е бил във фокуса на общественото внимание. 

Актьорството е превърнало живота на Джони Деп в „цирк“.

Някои свикват с цирка, но Джони – не. Животът пред погледа на обществото все още е странен за актьора, който преживя неприятен развод и впоследствие шумен съдебен процес с Амбър Хърд.

Холивудската звезда е в Кан с най-новия си филм – „Жана дю Бари“ – костюмна драма за времето на крал Луи XV.

Кан все още е един от... истинските фестивали, които създадоха невероятни възможности за едни от най-великите режисьори и актьори. Оценявам целия труд на всички, които стоят зад организацията на това събитие. Всичко е основано на състезания за популярност, кои ще бъдат кралят и кралицата на бала.

Джони Деп – актьор

Деп дели екрана с френската режисьорка и актриса Майвен, която любимата куртизанка на краля Жана дю Бари. Лентата бе обявена за голямото завръщане на актьора след делото за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд.

Смятам, че през хилядолетията някой ме е накарал да започна да правя това, за да си изкарвам прехраната. Много ценен бе опитът, придобит през тези почти 40 години в киноиндустрията. Съгласен съм с Брандо, който казваше, че „да си актьор е най-странната професия за един възрастен мъж“. За мен Кан притежава собствен цирк. Всяка премиера или събитие имат свой вид цирк.

Джони Деп – актьор

След като Деп и Хърд се обвиниха взаимно във физическо и вербално насилие, гражданско жури присъди на актьора обезщетение 10 милиона долара, а на бившата му жена – 2 милиона долара. Миналия декември те постигнаха споразумение.

„Жана дю Бари“ тръгна във френските кина на 16 май. За САЩ все още липсва премиерна дата.