Euronews Сега

Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина за РСМ и Албания

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Gerb Borisov

Помолил съм депутатите от ГЕРБ, ако ми вярват, да подкрепят предложението, ако Петков се престраши, ще има 59 депутата за даване на зелена светлина на Македония и Албания. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Както обещах, в събота се запознахме с текстовете за преговорната рамка за Северна Македония. Вярвам на Макрон и на ЕК , досега всичко хубаво което се е случило е благодарение на ЕС, каза още Борисов.

Защо е този страх , от кого се страхува? От Запад ни казват, че той ще се крие докато ние не свършим тази работа, попита лидерът на ГЕРБ.

Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра от тази не може да се предложи. Тук ясно е казано, че всички теми са записани в протокола, убеден е Борисов.

Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че министърката на Слави Трифонов му пречи, че ГЕРБ му пречи, твърди той. Абе човек, стига се страхува, ела в парламента, ела в комисията, кажете какво ще направите с протокола, призова той премиера.

На мен са ми искали 7 вота на недоверие и ние не казвахме , че мафията иска да ни сваля, припомни Борисов.

Днес на комисия на външните работи партиите ако се съгласят заедно внасяме това предложение ( за извънредно заседание ). С тази мощ зад мен ние искаме да му свършим работата, искаме да решим въпроса с Македония преди довечера, заяви председателят на ГЕРБ.