Политика

Марая Цветкова, политолог: „Възраждане“ иска властта и говори за самостоятелно управление

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Костадин Костадинов доста често си играе със социологическите проучвания – един път ги заклеймява, друг път ги извисява на пиедестал. Но виждаме, че в последно време „Възраждане“ иска властта и говори за самостоятелно управление. А по този начин я поиска и Кирил Петков – той каза „ние искаме да бъдем първа политическа сила“, и съответно хората гласуваха и ги направиха първа политическа сила. Искам да кажа, че българинът не е стиснат на власт. Когато му бъде поискана толкова директно и толкова агресивно, обикновено я дава. Така политологът Марая Цветкова коментира искането на партия „Възраждане“ за оставка на правителството.

„Аз лично се надявам Костадин Костадинов да не бъде премиер, защото демагогията му е на някакво много високо ниво, но се опитвах да кажа, че това прави впечатление на гражданите, които са извън София“, сподели Цветкова.

Към този момент считам, че по-скоро не е възможно след избори да има стабилно управление, поради простата причина, че виждаме как тежестта на вота на гражданите придобива все по-голяма значимост, смята тя.

Повече – във видеото.