България

Обвиняемият за катастрофата на бул. „Сливница“ Адриан Антонов остава в ареста (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Обвиняемият за катастрофата на столичния булевард "Сливница" Адриан Антонов остава в ареста, реши Софийският градски съд. Днес бе гледана мярката на 18-годишния шофьор, който прегази и уби момче и момиче в нощта на 7 срещу 8 май, предаде БГНЕС.

Адриан Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека вследствие на движение с несъобразена скорост.

Прокуратурата поиска задържането на Адриан Антонов и съобщи, че той е карал със 100 км/ч. Извършителят не е направил опит да спре, карал е в тъмната част на деня и деянието му е общественоопасно, допълва БНТ.

Адвокатът на момчето ще оспорва мярката за задържане под стража. На влизане в съдебната зала Адриан каза, че съжалява за стореното. Не коментира какво си спомня от фаталната нощ.

В началния етап на разследването вече са събрани доказателства, че Адриан е нарушил правилата за движение по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не е пропуснал пресичащите на пешеходна пътека Ани (24 г.) и Явор (22 г.), и така е причинил тяхната смърт.

Кръвните проби за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.