Общество

Столична община ще купи на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта, обяви Фандъкова

От Euronews България Euronews България
Fandukova

На мястото на катастрофата с две жертви на столичния бул. „Сливница“ ще работи светофар денонощно.

„Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница”. Това заяви пред репортери кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БТА. Повод за пускането на светлинната уредба е катастрофата, при която загинаха двама младежи преди три дни.

Фандъкова заяви, че е „абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата, и че истинският убиец е високата скорост, aулевардите са се превърнали в скоростни писти”.

Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди, каза още кметът и допълни, че градската управа „постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата”.

Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта, обяви Фандъкова. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни.

По думите на кмета "Пътна полиция" има достъп до системите за видоеонаблюдение на Столична община постоянно. Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост, настоя кметът.

И призова, първият законопроект, който парламентът разгледа, да е за движението по пътищата.