Свят

Доналд Тръмп ще обжалва делото за сексуален тормоз

От Euronews България Euronews България

Доналд Тръмп е извършил сексуално насилие над писателката Е. Джийн Карол през 1996 г. и след това я е оклеветил като я е нарекъл лъжкиня. Това решиха съдебни заседатели в Ню Йорк.

С това решение журито на практика отхвърли твърденията на колумнистката за изнасилване. Според решението Тръмп трябва да плати на писателката общо 5 млн. долара – 2 млн. долара за тормоз и 3 млн. долара за клевета.

Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици.

"Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята", написа той в социалните мрежи.

 

 

„Странна присъда. Това беше иск за изнасилване. През цялото време беше дело за изнасилване. И журито отхвърли това, но направи други констатации. Ние очевидно ще обжалваме тези констатации. Но заседателите отхвърлиха нейния иск за изнасилване. Объркващо е, но ние продължаваме напред.“

-Джо Такопина, адвокат на Доналд Тръмп

45-ят президент на САЩ, който е кандидат за втори мандат в Белия дом на изборите през 2024 г, ще обжалва. Той няма да плаща, докато делото е в процес на обжалване.

79-годишната Карол свидетелства по време на гражданския процес, че Тръмп я е изнасилил в съблекалнята на универсален магазин в Манхатън през 1996 г.

Съдебните неволи на Доналд Тръмп продължават. Съдебно жури от Ню Йорк не го намери за виновен в дело за изнасилване, но прецени, че той е извършил сексуално насилие над гражданската ищца Джийн Карол. Тръмп трябва да плати на писателката 5 милиона долара обезщетение. Съдебните неволи на Доналд Тръмп продължават. Съдебно жури от Ню Йорк не го намери за виновен в дело за изнасилване, но прецени, че той е извършил сексуално насилие над гражданската ищца Джийн Карол. Тръмп трябва да плати на писателката 5 милиона долара обезщетение.