Добро Утро, Европа

Димитър Луджев: Няма алтернатива на досегашната политика

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Това правителство, с всичките му кусури, общо взето действа в посока възстановяване на един парламентаризъм, на един дух на разговори, на диалог, стреми се да направи реформи. Друг е въпросът, че явно не му стига капацитет да ги направи. Но няма алтернатива на тази политика, която в момента се води. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ бившият депутат и вицепремиер Димитър Луджев.


„България в момента се движи в единствената възможна посока – тези като президента, които критикуват и пригласят на опозицията, просто не си дават сметка, че няма друга алтернатива в момента. Поредицата от избори и създаването на това управление стана, за да се скъса с досегашната деформация на демокрацията, меко казано - с един мафиотски тип управление, и да се възстановят демократичните институции, правовата държава и демократичния ред в страната“, смята той.
Един от най-големите дефицити в новата българска политическа история след 1989 г. е липсата на демократична култура у новите поколения политици, допълни Луджев. Това беше причината, поради която навремето падна правителството на СДС, напомни бившият вицепремиер.


Цялото интервю вижте във видеото.