Политика

Депутати и министри се скараха за еврото, спешната въздушна помощ и социалните харчове (Обновена)

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер

Парламентарният контрол днес не беше лишен от пререкания между депутати и министри. По време на изслушванията възникна спор по темата за новия Център за спешна медицинска помощ, еврозоната и социалните разходи на държавата.

Блиц контролът в началото на заседанието за пореден път доказа разминаванията във вижданията между депутати и служебна власт. Първо по още горещата тема за Центъра за спешна медицинска помощ по въздух.

Обяснението на служебния кабинет беше, че спешната медицинска помощ по въздух е прекалено голям приоритет за държавата, за да бъде оставен под управлението на търговско дружество.

Оферти за двата хеликоптера на лизинг вече са постъпили, обяви служебният вицепремиер. Хеликоптерите обаче не бяха единствената тема, която противопостави депутати и министри.

От „Възраждане“ обвиниха служебния кабинет, че неправомерно разходва 10 милиона за рекламна кампания за ползите от приемане на еврото.

След блиц контрола депутатите ще продължат с още едно изслушване на енергийния министър Росен Христов и вицепремиера Пеканов.

Вижте още във видеото.