В темпото на Кари

Димитър Тасев: Тренировка чрез забавление – това е мисията на Darko Team Baby Cup | В темпото на Кари, 29.04.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Гмуркаме се в света на леката атлетика за деца в навечерието на Darko Team Baby Cup! С основателия на клуба - Димитър Тасев, си говорим за спорта при най-малките, а Кари има възможността да проведе една тренировка заедно с малчуганите.

„Тренировка чрез забавление – това е нашата мисия и това се опитваме да им покажем. Всъщност тук децата могат да намерят много приятни емоции. Всеки има нужда от малко лека атлетика в живота си, защото не всеки ще стана шампион и не всеки е достатъчно талантлив да покори олимпийския връх, но всеки има нужда от движение, приятелства и ние се опитваме в нашите занимания точно това да направим“, каза Тасев.

По думите му целта на Darko Team Baby Cup е да събере децата в една състезателна обстановка и да им бъде интересно.

Това искаме да изградим в децата – навик за системно спортуване, на здравословен начин на живот, а това нещо става, когато ти е приятно и се чувстваш добре.

„Да изградят навик за системно спортуване, защото дори когато вече не се състезаваш, не ходиш на балкански, европейски, световни първенства, но винаги в теб ще го има навикът да спортуваш. Ти за цял живот ще бъдеш спортист и точно това искаме да изградим в децата“, допълни той.

Третото издание на турнира по лека атлетика за деца Darko Team Baby Cup ще се проведе на 30 април, като има две дисциплините – на 50 и 60 метра. Най-малките състезатели са едва на 4 годинки, посочи Тасев.

Вижте повече във видеото.