Култура

Симона Стоева с продължение на романа си „Никога достатъчни“

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Обичам отворените краища и нямах особено желание да продължавам след предишния роман. Това каза изгряващата звезда на българската литература Симона Стоева по повод продължението на дебютния си роман „Никога достатъчни“.

С нея обаче са се свързали много хора, нейни почитатели, които са искали да знаят какво се случва с главния герой. Техният ентусиазъм пък развълнувал и вдъхновил и писателката.

Извадих героите от сърцето си и започнах да пиша. Опитах се да разпиша един реалистичен финал, има доста динамика в двамата герои. Много силно вярвам в силните отношения. Да си даваме емоции, да преживеем емоциите, които изпитваме. След края на завинаги всичко продължава, когато имаме кой да обичаме. За мен няма случайни срещи. В първата част от книгата една среща на автобусна спирка преобръща живота на героите само за 2 минути. Това е моето усещане за света, има неща, които ни теглят напред и сила, която ни ръководи.

Симона Стоева, писател

Вдъхновението ме връхлита в късните часове на денонощието, разказа още Симона Стоева и разкри, че в следващия роман ще се говори за лекари и медицина.

Цялото интервю вижте във видеото.