Общество

Марио Мишев, сдружение "Българска история": Карта "Знание+" е социална придобивка за служители, насочена към култура

От Диана Радева Диана Радева Водещ

"Знание+" е нова придобивка, за компаниите, които искат да дадат възможност на служителите си за духовно и културно развитие. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria съоснователят на сдружение "Българска история" Марио Мишев.

Всеки притежател на карта ЗНАНИЕ+ получава определени отстъпки при посещения на избрани партньорски обекти, заяви Мишев.

По думите му към момента за платформата има запитвания от 100-150 работодатели. Интересът е голям и това е очаквано, има култура на социални придобивки, която се разви много в последните години. Някак си освен за храна, спорт и транспорт, културата остава в страни от корпоративния живот. Така дойде идеята за "Знание+". Време е да се направи така, че служителите да усетят, че някой мисли за свободното им време, коментира Мишев. 

Това е един невероятно добър модел на работа за институциите, които работят с нас, защото те не ни плащат нищо и получават нова публика. Някои от обектите, които са включени са Софийската опера и балет, различни театри, музеи, галерии и т.н. Има обекти в различни градове, не са само в София, каза Марио Мишев.

Голям фокус на нашата работа са и професионалните школи, например по първа помощ, езиковите школи. Държавният сектор също проявява интерес, като вече имаме запитвания и от няколко министерства, посочи той.

52% от българите не са посещавали културно събитие, така че ние трябва да направим така, че да пропагандираме културата и да я направим по-достъпна, категоричен беше Марио Мишев.

Цялото интервю вижте във видеото.