Нови придобивки за столичани и гостите на града

От Euronews България Euronews България

През месец октомвриСофийски имотизапочна строителството на етажен паркинг за 310 автомобила в квартал Надежда. С реализирането на този проект, делът на обектите за обществено обслужване, които дружеството оперира, ще надхвърли 50% от цялостната му дейност. 

Представяме ви два обекта на дружеството, в които посетителите могат да се възползват от безценните свойства на минералната вода. 

КОМПЛЕКСВЪЗРАЖДАНЕ се намира в центъра на София - ж.к. Зона Б-5, ул. “Българска морава 4, работи всеки ден от 7:00 до 23:00 ч. и предлага  25 метров закрит плувен басейн, аквапарк с 5 открити басейна през лятото, сауна парк, солна стая и разнообразни масажи. 

Обектът използва минерална вода от находищеБаталова воденица”. При пиене тя оказва благоприятно въздействие върху стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични и метаболитни заболявания, а при външно прилагане въздейства благоприятно върху дегенеративни и възпалителни ставни, ортопедични, кожни и заболявания на периферната нервна система.  

През 2016-та и 2019-та годинаСофийски имотипоетапно реализира паркВъзражданевърху обща площ от 77 декара, като инвестира в него и плувния комплекс 15.5 млн. лева, в т.ч. собствени средства и съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програмаРегиони в растеж“ 2014-2020“.  

Днес парка се посещава от хиляди граждани, а от откриването си в средата на 2020-та година до момента, комплексВъзражданее обслужил над четвърт милион посещения. 

ЦЕНТРАЛНА МИНЕРАЛНА БАНЯ БАНКЯ се намира в центъра на град Банкя и използва минерална вода от местното находище. 

При пиене тя има общ тонизиращ ефект, повлиява добре на заболявания, свързани с обмяната на веществата, стомашно-чревния тракт, опорно-двигателния апарат, ендокринологични заболявания, обща физическа и умствена умора. При външно прилагане оказва благоприятно въздействие върху заболявания на опорно-двигателния апарат, ставни, ортопедични и на периферната нервна система, професионални увреждания на ставно-мускулния апарат. 

Обектът предлага термална зона, в която има басейн с топла минерална вода, автентични курни, минерални душове, хидромасажен душ, , и уелнес зона с хидромасажни басейни с минерална вода, финландска сауна, билкова сауна, лакониум, парни бани, релакс зона и солна стая 

След като почти 2 години за минералната баня в Банкя не успява да се намери концесионер, с решение на Столичния общински съвет тя е предоставена за управление наСофийски имотиЕАД и отваря врати за посетители в края на месец септември.