Политика

Мая Манолова: Това е театър, от който Борисов ще излезе чист, но правителство няма да има

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

Всичко, което двете първи коалиции разиграват е само театър на сенките, зад който прозират партийните интереси на всяка една от партиите. Правителство няма да има, а от целия този спектакъл Борисов ще излезе чистичък и бял.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Мая Манолова, която е част от „Левицата“ и председател на „Изправи се, БГ“.

Това ще бъде голямата вина на ПП - дали от неопитност или самовлюбеност играят тази игра по правилата на Борисов.

Борисов е първа сила и да бъде така любезен да спазва Конституцията, да не извива ръце и да не поставя условия. Жалко е, че като играят по неговата свирка накрая те ще операт пешкира, че няма правителство.

Всяка една партия си прави сметките за предстоящите общински избори. Това е непочтено към българските граждани и ще бъде наказано.

 

Вече мина един месец, депутатите ще си получат раздутите заплати, смятахме ги, че са някъде по 11 000 лв. на човек, но срещу тези народни пари те не са свършили нищо.

Те са в парламента да приемат закони и да пишат закони. Има много важни закони, включени в законодателната им програма. Обясниха, че го правят заради Плана за възстановяване и устойчивост, което също е важно. Ние сме единствената държава в Европа, която не получава траншовете по него, просто защото има безотговорни политици.

 

Коалиция между ПП и ГЕРБ освен невъзможна е и неприлична. Протестиращите и арестуващите да се прегърнат с арестуваните. Това ще е предателство на хората по протестите.

Спасението на лидерката на левицата е през включване във властта, независимо с какви компромиси. Театърът с партийното допитване ще е „искам ли да съм във властта“ и отговорът ще е „искам“. Който мисли различно ще бъде изключен от всякакви органи на БСП.

„Левицата“ беше създадена буквално седмица преди предизборната кампания и нямаше време хората да чуят. Ситуацията показва, че повече от всякога има нужда от силна левица.

По отношение на бюджета от „Левицата“ предлагат повишение на данъците от 10 на 15% за компаниите със свръхпечалби и 4% дефицит за тази година.

Вижте цялото интервю във видеото.