Спорт

Джокович: Бях много по-зле, отколкото исках

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Novak Djokovic AP Снимка: AP, архив

Новак Джокович заяви, че не се намира в най-добрата си форма и се е представил с няколко нива под очакваното на турнира в Баня Лука. Световният №1 отпадна изненадващо още на четвъртфиналите в Босна и Херцеговина след загуба от Душан Лайович.

"Той игра добре, но аз бях много по-зле, отколкото исках. Той беше много солиден, а аз бях няколко нива под това, което очаквах. Не мога да побеждавам опоненти, които са толкова солидни на тази настилка, с такава игра. Не се чувствах добре на корта. Краката ми бяха бавни, бяха като вцепенени, пропуснах много удари, бяха напълно без посока. Играх добре на моменти, но бях забележимо под нивото си", каза Джокович, който миналата седмица се оплака и от проблеми с лакътя.

Сърбинът започна слабо сезона на клей, след като миналата седмица загуби още в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Той все пак се надява да влезе във форма преди "Ролан Гарос".

"Искам да играя най-добрия си тенис там. Условията там са напълно различни в сравнения с Монте Карло и Баня Лука, а и имам още няколко седмици да тренирам и да играя", допълни Джокович.

Той припомни, че слабият старт на червени кортове не е нещо ново за него: "В предишни сезони винаги съм имал незадоволителен и бавен старт на клей, а след това играех доста по-добър тенис във финалните етапи. Надявам се да повторя модела и тази година."

Още спортни новини вижте във видеото: