Политика

Председателят на СОС увери: Ще има места в детските градини

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Децата от три- до шестгодишна възраст в столицата ще имат осигурени места в детските градини до края на годината. Това увери  в студиото на Euronews Bulgaria председателят на СОС Георги Георгиев. 23 нови детски градини се строят в София тази година. Темпът на строителството обаче зависи от 24-ма районни кметове, допълни Георгиев. Той е едно от спряганите имена за кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ.

 

Колегите от „Демократична България“ управляват осем района. Аз направих една справка за това каква работа са свършили в три от най-големите райони, където живеят 200 хиляди български граждани – Красно село, Слатина и Оборище. Нула проектирани детски градини и нула построени нови детски градини.

„За справка само: Люлин – три построени детски градини, само за последните две години“, сравни Георгиев. Пo думите му, това е „въпрос на можене“.

В други райони, които се управляват от кметове на „Демократична България“ – Триадица, Лозенец – се строят детски градини, но не с темповете, с които е нужно, смята председателят на СОС.

Според Георгиев, въпросът кой ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на София все още „не стои на дневен ред“.

„Тепърва ще се водят разговори, имаме много потенциални добри кандидати. Лично аз не мисля по темата, защото имам достатъчно работа всеки ден“, сподели той.



Цялото интервю вижте във видеото.