Общество

Euronews България се разделя с Георги Харизанов

От Euronews България Euronews България
Euronews Logo

Георги Харизанов поема по свой, различен професионален път и вече няма да бъде част от екипа на Euronews България. Благодарим му за съвместната работа и му пожелаваме успех в новите предизвикателства.

От декември месец 2022 година, Иван Иванов е изпълнителен директор на българския канал Euronews България, развивайки операционния план на компанията, включващ нови проекти, които да затвърдят позицията на бранда на пазара в България.

Нюзрумът на Euronews България е под управлението на главния редактор на медията Марина Стоименова. Нейна отговорност е редакционната политика и спазването на редакционните ценности на най-голямата европейска новинарска мрежа. Марина Стоименова е служител на централата на Euronews във Франция и неин представител в България. Марина отговаря директно пред Питър Барабас - chief content editor и Франсоа Шиняк - affiliate editorial manager в Euronews.

Тези механизми, въведени още през 2021 в Euronews България, защитават мисията и редакционните ценности на Euronews, предоставяйки обективна, безпристрастна, точна, балансирана, справедлива, независима и фактологична журналистика на своята световна аудитория.

Euronews е водещ международен новинарски канал и една от най-известните и надеждни новинарски марки в Европа. В световен мащаб Euronews се излъчва в 160 държави и се разпространява в над 400 милиона домове - включително 67% от домовете в Европейския съюз + Обединеното кралство. Всеки месец Euronews достига до над 140 милиона души, както в телевизионни, така и в цифрови платформи, според Global Web Index (2020 г.).

Euronews България е достъпен чрез цифровите платформи и основните кабелни оператори в страната, като A1, Vivacom и Bulsatcom.