Спорт

Кадис - Реал (Мадрид) 0:2: Куп пропуски белязаха успеха на Бензема и компания

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Kadis Real Снимка:

Реал (Мадрид) изигра един от най-убедителните си като атакуващ футбол двубои през сезона, но вкара само две попадения, които бяха достатъчни за успех с 2:0 над Кадис като гост в мач от 29-ия кръг на Ла Лила.

“Белите” направиха безброй пропуски и се наложи Начо Фернандес да се превръща в голмайстор с далечен удар в 72-рата минута. Четири по-късно точен беше и Марко Асенсио. Две греди удари носителя на Златната топка Карим Бензема, като заедно с Родриго беше сред тези, които изпуснаха най-много шансове.

Тази победа съкрати аванса на Барселона на 10 точки при мач по-малко за лидера.

Отборът на Кадис изобщо не успяваше да се защитава, а и често се изнасяше високо напред, заради което доста от шансовете на Реал изненадващо дойдоха след контраатаки. Само за първото полувреме тимът от Мадрид отправи 16 удара, а първият гол падна чак от 26-ия опит. В началните минути обаче, още при 0:0, и домакините удариха една греда.

Във вторник на футболистите на Карло Анчелоти предстои гостуване на "Стамфорд Бридж" срещу Челси в 1/4-финален мач реванш от Шампионската лига. Първата среща на "Сантяго Бернабеу" завърши 2:0 в полза на Кралете.

Още спортни новини вижте във видеото: