Спорт

Манчестър Сити - Лестър 3:1: Шеста поредна победа за гражданите във Висшата лига

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (5)

"Манчестър сити" записа шеста поредна победа във Висшата лига и продължи преследването на лидера, след като надигра "Лестър" с 3:1. Успехът изпрати "гражданите" само на три точки зад "Арсенал" преди днешния двубой на водача срещу "Уест хем".

Срещата трябваше да бъде безоблачна за отбора на Хосеп Гуардиола, който вкара три гола в рамките на 20 минути. Джон Стоунс откри в петата минута, а в 13-ата и 25-ата последваха две попадения от Ерлинг Холанд. Норвежецът вкара от дузпа и след хубаво извеждащо подаване на Кевин Де Бройне, с което стигна до 32 гола във Висшата лига от началото на сезона.

След почивката обаче "Сити" свали драстично нивото си и не показа почти нищо в атака. Гуардиола извади някои от най-важните си футболисти и това също се отрази. Бившият играч на "гражданите" Келеши Ихеначо намали в 75-ата минута и пропусна още три възможности. Нигериецът удари и греда.

Мачът беше първи за "Лестър" след треньорската смяна и назначаването на Дийн Смит. "Лисиците" са предпоследни в таблицата с 25 точки и записаха четвърта поредна загуба.

 

Още спортни новини вижте във видеото: