Политика

Настимир Ананиев: ДПС са изнервени, защото са в изолация

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 17 192533

ДПС са изнервени, защото са в политическа изолация от страна на „Продължаваме промяната“ - така Настимир Ананиев обясни в интервю за Евронюз България спречкването си с Хамид Хамид.

 

Днес по време на заседанието, след подхвърлени реплики между групите, стана по-напечено. Г-н Хамид беше до мен, казах му „отдръпнете вашите хора и ние да отдръпнем нашите, за да не се правят циркове“, той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска без абсолютно никаква провокация. Което ме изненада, защото когато се стигне до агресия, това значи, че има безсилие. (...) Виждам едно безсилие в ДПС, те са много нервни, вижда се в зала, виждат се техните действия. Аз разбирам, че коалицията и в частност „Продължаваме промяната“ много ясно и категорично отказахме да работим с тях... Те търсеха възможности по някакъв начин да имат взаимоотношения с коалицията.

Настимир Ананиев, "Продължаваме промяната"

„От трибуната Кирил Петков вчера много ясно заяви, че ние няма да работим нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с „Възраждане“, защото ние искаме да разградим този модел като цяло. Това е модела, в който публичният ресурс стига до чекмеджета, а не до гражданите и до бизнеса на България“, каза Ананиев.

Имало е опити за комуникация, които са били отрязани, тъй като при нас имаме решение, което категорично казва с кого можем да си партнираме и с кого не, поясни депутатът от „Продължаваме промяната“.

„ДПС са изнервени, защото българското общество вижда какво се случва. За пръв път, бих казал от началото на прехода, (има) категоричен отказ да се работи с тях под всякаква форма. Те са изнервени, защото обществото вижда какво се случва на „Капитан Андреево“, днес на комисия с АПИ – говорим за милиарди за пътно строителство, в които със сигурност те също имат интереси, както и преждеуправляващите от ГЕРБ“, каза още Настимир Ананиев.

Цялото интервю вижте във видеото: