България

Спират ремонтите по магистралите заради интензивния трафик по Великден

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Интензивно се очаква да бъде движението на изходите на всички големи градове още в четвъртък. Изпитанията за шофьорите, който предстои да тръгнат от София започват още в началото на магистрала „Тракия“. В момента там тече ремонт – асфалтира се отсечка, която е близо два километра.

Имаме уверението на Министерство на регионалното развитие, че големите ремонти по магистралите няма да ги има през почивните дни, очаква се те да завършат утре около 11 часа. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria  инж. Ангел Попов от Европейски център за транспортни политики.  Надяваме се те да изпълнят своето обещание и тапи и задръствания заради ремонти да няма, каза още той.

Според Попов у нас се поддържа инфраструктура, която не щади шофьорите, а напротив – изнервя ги и ги кара да се опитват да изпреварват неправилно и да бъдат некоректни и към останалите участници в движението. Това е, по думите му, заради някои неразумни решения, а като пример той даде пешеходни светофари преди началото на магистрала „Тракия“.

Натоварено се очаква през тези дни да бъде и движението посока Кулата, каза още експертът. Тежък се очаква да бъде и трафикът към големите курорти, обясни Ангел Попов.

Вижте целия репортаж във видеото.