Политика

Радев: Парламентът не е тържище

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 17 140023

Първи коментар на президента Румен Радев за случващото се в Парламента. По думите му партиите трябва да са наясно, че дискредитират цялата политическа система и че българският парламент не е тържище. Според държавния глава блокажът на институциите е факт. Вижте думите му. 

 

Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система. Това коментира днес президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Парламентът не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се канят да договарят да връщат стария корупционен модел. И двете страни убиват доверието и надеждите на българите, заяви още Румен Радев.

Хората очакват бързи решения, животът поскъпва, предупреди държавният глава.

Според него правителството носи пълната отговорност, докато Народното събрание не реши друго.

Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за РС Македония, каза още Румен Радев и припомни, че идната седмица премиерът Кирил Петков заминава за Брюксел.

И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно каква позиция ще отстоява премиерът. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия, заключи Радев.