Политика

Напрежение в парламента, Мирослав Иванов обяви 20-минутна почивка

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Boi Parlamenta

Страстите в пленарна зала отново се нажежиха. Минути след началото на заседанието, Мирослав Иванов бе принуден да обяви 20-минутна почивка.

Новото напрежение, прераснало и във физическа саморазправа между депутати от „Продължаваме промяната” и ДПС, дойде след декларация на Костадин Костадинов от „Възраждане”.

От най-високата трибуна в държавата Костадинов използва думите „фашистка измет” и призова да не се допуска „някой да окупира държавата”. Изказването му предизвика неодобрителна реакция от зала.

Явор Божанков от БСП се качи веднага на трибуната и заяви, че „очевидно Костадинов е единственият, който тика държавата целенасочено към конфликт”.

 

"Аз бях на същия протест и видях, че по него хвърляха стотинки. Не копейки, а стотинки", каза Божанков и продължи: "Знаете ли какво видяха българските граждани вчера, видяха как "Възраждане" гласува с ДПС. Него го е страх, че всички видяха, че заедно с ГЕРБ е следващия Волен Сидеров", каза депутатът, сочейки към депутатите от формацията на Костадинов.

Пререканията в зала продължиха и се стигна до размяна на остри реплики между Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната” и Хамид Хамид от ДПС. Ананиев беше ударен. Депутатите от двете ПГ се скупчиха.

Мирослав Иванов беше принуден да обяви 20-минутна почивка.