Euronews Уикенд

Автосалонът в Ню Йорк: Електрически модели в светлината на прожекторите

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Електрически модели доминират на международния автосалон в Ню Йорк. Тази година физическите премиери са малко, но предлагат доста възможности за потребителите. 

 

Електрически пикап Ram с пробег до 500 мили (800 км) с един заряд и кросоувър Kia, задвижван от батерии, са сред новите модели, показани на международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Двата дебюта са част от общо 9-те презентации тази година. Много от новите модели в този сегмент бяха пуснати по-рано през годината, тъй като много от производителите залагат на виртуалните премиери.

Ram 1500 Rev прилича повече на настоящия модел на газ, отколкото на футуристичния концепт, който компанията показа през януари. Но е пълен с нови технологии и се предлага в две разновидности в зависимост от мощността на батерията.

 

Пробег от 500 мили позволява на клиента да се избави от част от безпокойството колко може да измине автомобилът. Клиентите трябва да разполагат с много опции, когато говорим за такива товарни автомобили. Електрическите автомобили са бъдещето и лекотоварните камиони са голяма част от американския автомобилен сегмент. За да премине страната към EV, пикапите трябва да преминат към EV сегмента.

Брант Комбс – продуктов мениджър на Ram 1500 

Новият модел кросоувър EV9 на Kia е малко по-дълъг от популярния Telluride, задвижван с газ, и може да побере до 7 души на три реда седалки.

Предлага се в два варианта, със стандартна батерия и задвижване на задните колела, и с допълнителна по-мощна батерия за пробег от около 500 км.

 

"Kia" е позната на по-младите купувачи, това очевидно е семеен автомобил. Искахме да го направим достатъчно голям, за да побере цяло семейство. Младите семейства на хилядолетието са нашата основна целева група.

Майк Уайлд – директор Продуктово планиране в "Kia Северна Америка" 

EV9 ще се появи в шоурумите в САЩ в края на тази година, а производството му ще бъде в завода на компанията в Уест Пойнт, Джорджия.