Общество

Спецакция срещу автокрадци: Задържаха двама криминално проявени при кражба на кола в София

От Euronews България Euronews България
Kola Krazhba Policia MVR MVR Снимка: МВР

Двама мъже с криминални прояви са били задържани тази сутрин в столицата след кражба на автомобил. Те са били под наблюдение от полицията. След кражбата те са проследени до гараж, където са закарали и скрили откраднатата кола от висок клас.

Автомобилът е бил паркиран пред блок в столичния кв. "Младост 4". От там автокрадците го закарали в гараж на другия край на София. Двамата арестувани са от криминалния контингент,.Единият е на 48 г., другият на 46 г. Те са в ареста, предстои да им бъдат повдигнати обвинение. Полицията няма данни задържаните да са част от организирана престъпна група.

Kola Krazhba Policia MVR2 MVR Снимка: МВР

„В този гараж, той се наеме от лица близки до тях, тук колите се чистят от системи за сигурност, автомобилът се пренабива или се разкомплектова. Тези лица не са част от ОПГ, действат в съучастие и са доста активни. Не е подаден сигнал за кражбата, ние като намерихме автомобила се свързахме със собственика и той не знаеше, че му я няма колата пред блока“, каза началникът на отдел "Криминална полиция" към СДВР Петър Петров.

Kola Krazhba Policia MVR MVR (1) Снимка: МВР