Политика

Корнелия Нинова: Такова разрушително политическо озверяване не съм виждала

От Euronews България Euronews България
Kornelia Ninova БГНЕС

Днес ще говоря от името на опита. Такова разрушително политическо озверяване като това, което се случва последните дни, не съм виждала.

Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите по исканата оставка на председателя на НС Никола Минчев.

Разрушително – без грам мисъл за това какво ще стане утре, как народът ще преживее зимата? Разрушавате, но какво предлагате? А каква е алтернативата – ДПС, Възраждане, ГЕРБ и ИТН, попита Нинова от парламентарната трибуна и добави:

Виждали сме всякакви безпринципни договорки, но това, което се задава на хоризонта като коалиция, просто няма никаква нито принципна, нито ценностна стойност, посочи Нинова и попита:

Как се съчетава желанието за напускане на НАТО и ЕС от "Възраждане" с ярко демонстрираните евроатлантически ценности на ДПС? Как се съчетава желанието да се събори модела ГЕРБ с желанието да остане с ГЕРБ?

Мафията и задкулисието нямат цвят и партия, нямат идеология освен една – пари, кражби и злоупотреби на гърба на народа. Бъдещият ви министър-председател е вече дамгосан, заяви Нинова и се обърна към по-младите народни представители в зала, които дори за първи път са в парламента:

Постът председател на Народно събрание ми беше предложен от Бойко Борисов, за да няма опозиция, припомни Нинова. Тогава казах, че БСП не се продава. Ние сме доказали, че не сме за постове, колкото и да ни критикувате. Постовете не са коли, постовете са лостове за промяна, каза още Нинова от парламентарната трибуна. /БГНЕС