Euronews Сега

10 търговски вериги ще публикуват цените си във foodprice.bg, обяви министърът на икономиката

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер

Очаква се около 10 търговски вериги да публикуват цените си в сайта foodprice.bg. Това обяви министърът на икономиката Никола Стоянов.

Той коментира и тридневния протест на зърнопроизводители от страната.

„Преговорите продължават. Виждате, че сме в предизборна ситуация и много от браншовете се опитват да се възползват да поставят своите искания на масата. Ние, разбира се, преговаряме с тях и мисля, че в крайна сметка ще постигнем взаимно изгоден резултат за всички българи“, надява се той.

По темата за предоставяне на оръжие на Украйна, министърът заяви, че служебният кабинет очаква решението на следващия парламент. Той увери, че такова решение ще бъде спазено. По думите му, служебният кабинет е спазил и решението на последното Народно събрание.

Национален тридневен протест  на зърнопроизводители от цялата страна се провежда днес, утре и вдругиден. Той ще е на четирите гранични пункта с Румъния край Видин, Русе Силистра и Кардам. Причината за тази ситуация е нова регламент на ЕС, който според протестиращите е довел до  безконтролният внос на зърно от Украйна, ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната продукция, която залежава в складовете.