Политика

Гълъб Донев: Гласувайте, изборите не са хазартна игра

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер
Galab Donev BGNES Снимка: БГНЕС

С призив за активно гласуване на 2 април откри служебният премиер Гълъб Донев последното правителствено заседание преди предсрочните избори. 

"Умората от изборите не променя факта, че да гласуваш е израз на свободно политическо право, независимо как се опитват да ви сплашват. Не е страшно. Страшно ще е, ако не излъчим достойни хора, защото предстоят важни управленски решения", каза Донев. И предупреди хората, дори да се чувстват разочаровани и излъгани, да не се водят от негативни емоции: "Това води до дефект на избора".

Служебният премиер увери, че "въпреки неяснотите и слабостите на промените в изборното законодателство", правителството е положило много усилия за честни и свободни избори на 2 април.

"Мислете на кого ще делегирате решенията, от кого ще зависи как ще изглежда България. Когато не гласувате, пак участвате във формирането на крайния резултат. Не бъдете безразлични. Политиците, които днес купуват вашите гласове, утре ще ви откраднат бъдещето. Вотът не е хазартна игра", предупреди в заключение Гълъб Донев.