Спорт

Бобев за скандала в плуването: Не издържаха на слава и пари

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Dimitar Bobev Димитър Бобев, генерален секретар на „Българска федерация по плувни спортове“

Калоян Лефтеров си е срязал ръката на стъкло, опитвайки се да отвори една врата от грешната страна. Йосиф Миладинов си взе доста дълга почивка след Олимпиадата, след това имаше и Ковид, което също наруши старта на подготовката и имаше малки отклонения в режима. Родителите му си го прибраха в Швейцария.

Това са причините, поради които двамата ни плувци ще пропуснат световното първенство по плуване в Будапеща от 18 юни до 3 юли, каза Димитър Бобев, генерален секретар на „Българска федерация по плувни спортове“ пред Euronews Bulgaria.

 

Те са млади хора, повлякла ги е малко славата и общо взето не бих казал, че това е професионално отношение към подготовката, изтъкна Бобев. Някои не издържаха на слава и пари. Те трябва да разберат, че са по-различни от своите връстници и техният живот трябва да е по-различен, допълни той.

Във федерацията дадохме малка почивка след Олимпиадата, защото подготовката продължи 5 години вместо 4 и това доведе до умора у състезателите. Беше необходима почивка, но някои прекалиха с почивката, каза още Бобев.